علی مطهری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: قانون اساسی خوبی داریم، مشکل در اجرا است!

به گزارش اصفهان، مفدا دکتر علی مطهری  روز یکشنبه ۱۸ آذر ماه در مراسم روز دانشجو در تالار دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  گفت: شهادت سه تن از دانشجویان پس از ۲۸ مرداد در آن شرایط خفقان  مانند نوری در ظلمت بود که همیشه این حرکت‌ها در تاریخ ماندگار است و همیشه معتقدیم دانشجو و دانشگاه رسالتی دارد. کلمه رسالت برای همه اقشار مردم به کار نمی‌رود و اگر برای دانشجو چنین واژه‌ای به کار می‌بریم به دلیل شرایط ویژه‌ای است که او دارد.

وی افزود: دانشجویان هنوز بار زندگی بر دوششان سنگینی نمی‌کند و فطرت الهی آن‌ها زنده است و  میل به عدالت‌خواهی در آن‌ها بیش از دیگران وجود دارد و دانشجو می‌تواند یک مصلح اجتماعی باشد یعنی باید چنین نقشی را بازی کند و مصلح قبل از هر چیز باید صالح باشد.

نایب رییس مجلس ادامه داد: باید به این نکته توجه کنیم که آرمان‌خواهی نیازمند واقع بینی است، ممکن است آرمان‌های خوبی داشته باشیم ولی به دلیل واقع گرا نبودن مسیر را اشتباه می‌رویم. آرمان‌خواهی منهای واقعیت‌گرایی به نتیجه نمی‌رسد، امروز آرمان‌های بلندی داریم ولی باید واقعیت را ببینیم، اگر آرمان فلسطین داریم باید واقعیت دنیا را ببینیم، ما باید ابتدا کشورهای اسلامی را ید واحد کنیم و بعد از آرمان صحبت کنیم.

مطهری با اشاره به مباحث مرتبط به دین و سیاست گفت: دین نباید ابزاری در دست سیاست باشد بلکه این سیاست است که باید ابزاری در دست دین باشد در انقلاب ایران همه عوامل و آرمان‌ها رنگ اسلامی به خود گرفت و نگاه سوسیالیستی و سرمایه‌داری مورد قبول نبود.

وی گفت: امروز برخی می‌گویند ولی فقیه در برابر خدا پاسخگوست و در برابر مردم پاسخگونیست، این در حالی است که حق همیشه دو طرفه است.

وی خاطرنشان کرد:  آرمان‌های اصلی انقلاب از جمله عدالت و آزادی و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی است که در بعضی از آن‌ها پیروز بوده و در بعضی توفیق نسبی داشته و نیز در بعضی موفق نبودیم.در مجموع کارنامه ما در بحث عدالت کارنامه مثبتی نیست و کارنامه منفی وجود دارد این در حالی است که قانون اساسی خوبی داریم ولی مشکل در اجراست.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در استقلال سیاسی می‌توانیم بگوییم تنها کشور مستقل هستیم، در استقلال اقتصادی نیز دستوری عمل نمی‌کنیم و در استقلال فرهنگی نیز وضع‌مان نسبت به قبل از انقلاب بهتر شده است.

مطهری افزود: در انقلاب ایران همه عوامل و آرمان‌ها مثل عدالت خواهی رنگ اسلامی به خود گرفت و نه نگاه سوسیالیستی مورد قبول بود و نه نگاه سرمایه داری.
سوسیالیستی به این معنی است که هرفرد به قدر نیاز کار کند و محصول نهایی آن به طور مساوی بین مردم تقسیم شود که این نگاه با شکست مواجه شد چون رقابت را از بین می بردو پیشرفت جامعه را متوقف میکرد و با فطرت انسان ها سازگار نبود.
در مقابل نگاه سرمایه داری که اصالت را در پول و سرمایه خلاصه میکند و موجب ایجاد شکاف های طبقاتی زیادی می شود که این هم قابل قبول نیست.

او با اشاره به بحث آزادی خواهی به عنوان یکی دیگر از آرمان های انقلاب، گفت:  در بحث آزادی بیان، تفکر و آزادی اجتماعی،با غرب اختلافی نداریم بلکه اختلاف ما در مورد بحث آزادی حیوانی و انسانی است  که ما بیان می‌کنیم استعدادهای انسانی مثل قوه تفکر و بیان باید آزاد باشد.
وی افزود: اما استعدادهای حیوانی تحت تدبیر عقل و اراده ی انسان است که غرب مخالف این موضوع استو در بحث آزادی عقیده هم اختلافی وجود دارد.غرب بیان می‌کند حیثیت ذاتی بشر اقتضا میکند که عقیده باید به طور مطلق آزاد باشد همان طور که در اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده که به موجب حیثیت ذاتی قابل احترام بشر هرفرد در عقیده ی خود آزاد است. ولی اسلام اظهار می‌کند که آن عقایدی آزاد است که از فکر و تفکر ناشی شده باشد  و نه خرافات.

در ادامه دانشجویان سوالات خود را از تریبون مطرح کرده و مطهری به ارائه پاسخ‌های خود پرداخت.

وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در رابطه با غفلت دستگاه حکومتی در جذب سرمایه‌های خارجی خاطر نشان کرد: در بسیاری از پروژه هایی که در کشور وجود دارد نیاز به سرمایه گذاری خارجی است، ولی رفتار حکومت بعد از برجام به گونه‌ای بود که بسیاری از سرمایه گذاران خارجی را فراری داد و باعث شد از همان منافعی هم که برای برجام وجود داشت بهره مند نشویم.

مطهری در پاسخ به سوال دانشجویی درباره وضعیت فعلی کشور گفت: فشارهای خارجی به ایران تا این اندازه سابقه نداشته است ما با هر شرکتی بخواهیم قرارداد ببندیم آمریکا وارد می‌شود و نمی‌گذارد امیدوارم خودتان مقام و مسئول بشوید تا بفهمید منظور از فشار یعنی چه؟ دولت شبانه‌روز کار کرده است و همچنان هم کار می‌کند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره حصر نیز با اشاره به دیدارش با رهبری اظهار کرد: من اعتراض کرده و گفتم این موضوع به نفع کشور نیست، مخالفتم را مطرح کردم. با نظر رهبری می‌شود مخالفت کرد. حتی خود ایشان هم این را مطرح کردند اما در عمل کاسه‌های داغ‌تر از آش نمی‌گذارند این امر اتفاق بیفتد.

مطهری درباره استعفای نمایندگان اصفهان، این استعفا را به جا خواند و گفت: من در جریان مسائل شرق اصفهان و تلاش نمایندگان هستم و دولت باید نسبت به این موضوع پاسخگو باشد.

وی در مورد افرایش قیمت بنزین گفت: مسئولان اعلام کرده‌اند فعلاً تا پایان سال افزایش قیمت نداریم اما طرح‌هایی مطرح است که هر از گاهی به بیرون درز می‌کند. اگر قیمت بنزین بنا به دلایلی افزایش داشته باشد احتمالاً به سمت بنزین چند نرخی خواهیم رفت.