بزرگ‌ترین مشکل فعلی کشور فساد است/ کشور به خاطر قدرت دانشجویان در برابر ظلم ایستاد

مسعود پزشکیان عصر روز دوشنبه ۲۷ آذرماه در ویژه برنامه سکوت فریاد که به همت انجمن اسلامی دانشجویی در تالار دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد:  برای حل مشکلات قدم اول این است که بدانیم همه مشکلات به این سادگی‌ها قابل حل نیست. ما قبل از انقلاب دانشجو بودیم و اعتراض زیادی نسبت به مسائل داشتیم ولی در دانشگاه‌های قبل از انقلاب چپ، راست، کمونیست و مجاهد خلق فکر و ذکرشان آبادانی کشور بود. همه طیف‌ها برای آباد کردن کشور متفق‌القول بودند. آنقدر شان دانشجو بالا بود که دانشجویان اجازه نمی‌دادند یک کنسرت از سوی خواننده‌های آن زمان در دانشگاه‌ها برگزار شود. ما با این اعتقادها در دانشگاه‌ها درس می‌خواندیم و اگر کشور توانست در برابر هجمه‌های آمریکا و دنیا بایستد به خاطر قدرت دانشجویان بوده است.

وی در ادامه با بیان اینکه در قبل از انقلاب دانشجویان اعم از چپ و راست با قلدری و ظلم آمریکا مخالف بودند، گفت: باید به فکر فردای کشور باشیم که دانشجویان سازندگان این آینده هستند و نقدهایی که دانشجویان انجام می‌دهند نباید در آینده به خودشان وارد شود.

پزشکیان با بیان این که بزرگ‌ترین مشکل فعلی فساد است، خاطرنشان کرد: مبارزه با این فساد به اطلاعات و داده‌های دقیق نیازمند است و باید گفت جامعه پیچیده‌تر از انسان است و نسخه نوشتن برای مشکلات این جامعه بسیار سخت است اما بعضی مواقع انتقادات مطرح شده بسیار بزرگ‌تر از آن چیزی است که بیان می‌شود.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی پرسشی برای دانشجویان مطرح کرد و گفت: دانشجویان آیا خود را برای آینده به نحوی آماده می‌کنند که در آینده خود شامل انتقادات نشوند و در جایی که باید نگاه و اهدافمان یکی شود آیا توانستیم خدمت‌رسانی کنیم؟

وی با طرح این سؤال که آیا احزاب داخل کشور نگاه و هدف یکسان دارند، یادآوری کرد: نگاه احزاب مشترک نیست چرا که کار گروهی را آنطور که باید نمی‌دانیم و نمی‌شود اداره امورات کشور را دست کسانی سپرد که شیرازه جامعه را از هم بدرند.  مشکلات کشور زاییده عملکرد خودمان است و باید گفت برای هر مشکلی صدها راه حل وجود دارد اما ما روش‌های حل مشکلات را نمی‌دانیم یا ابزار آن را نداریم.

پزشکیان با بیان این که حل مشکل جامعه ساده نیست و با داد زدن نیز حل نمی‌شود، عنوان کرد: در تئوری دم زدن از عدالت و اخلاق و انصاف ساده است اما در عمل نمی‌توان آن را به راحتی اجرا کرد و باید بگویم با دعوا کردن و داد زدن مشکلی از کشور حل نخواهد شد.

وی ادامه داد: دعواهای ما همیشه بر سر پول، پست و نان بوده است نه دعوای خدمت. توقع دارید اینگونه مملکت درست شود، واقعیت این است که ما تحمل‌مان نسبت به یکدیگر کم است. باید بپذیریم که همه نباید مثل هم فکر کنند و در قرآن هم این موضوع به صراحت آمده است. به زور که نمی‌شود مردم را مسلمان کرد، اگر خدا می‌خواست این کار را انجام می‌داد. من از شما دانشجویان می‌خواهم در برابر ظلم بایستید و کسانی که داناترند بدون شک کارها را بهتر انجام می‌دهند پس نباید با هم دعوا کنیم.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان این که دولت فعلی ایده‌آل نیست، تصریح کرد: برجام نه ۱۰۰ درصد خوب و نه ۱۰۰ درصد بد بود، دغدغه و مشکل من دوچرخه سواری بانوان و ورود به ورزشگاه نیست و باید پرسید که آیا واقعاً مشکلات ما این مسائل است؟  میلیون‌ها مشکل داریم که باید اولویت‌ها را باز شناخت و بدانیم که همه مشکلات را نمی‌توان همزمان با هم حل کرد و باید اولویت داشته باشیم.

وی افزود: یکی از مشکلات ما انتخاب مدیرانی است که حزبی و جناحی فکر می‌کنند. همچنین ما در مجلس مشکل بودجه‌نویسی داریم. در کشور برای تمام پروژه‌ها پول می‌گذاریم در حالیکه پول کافی برای یک پروژه وجود ندارد اما آن را قانون می‌کنیم. رئیس‌جمهور سابق ۶۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه در این کشور کلنگ زده است و اینکه این مشکل چگونه حل شود جای بحث دارد، کجای دنیا هدفمندی را به این نحو انجام داده‌اند که ما به این روش عمل کردیم.

وی با بیان این که با اشاره به این نکته مهم که باید به درک مشترک در خصوص مسائل مختلف برسیم، توضیح داد: مشکل این است که همه فکر می‌کنند خیلی می‌دانند، در رابطه با قاچاق چقدر شهید داده‌ایم اما آیا مشکل ما حل شده است؟ این نکته را باید بدانیم که هر حل مشکلی راه حلی دارد.

وی در پایان  با بیان این که حاکمیت یک مجموعه کامل است، خاطر نشان کرد: مکانیزم‌های پرداختی غلط است و راه حل این موضوع دسترسی به سیستم داده است، برای مثال قبل از برجام روزانه هزار میلیارد تومان از منابع ایران توسط عربستان و قطر برداشت می‌شد.